WindowsFactory
WindowsFactory biedt u goede montage tegen eerlijke prijzen! Kunststof kozijnen

Waterslagen/Dorpels

Waar dienen waterslagen/dorpels voor?

Een waterslag of raamdorpel (Belgisch-Nederlands: vensterdorpel) is een gevelonderdeel dat voorkomt dat regenwater direct op of in de onderliggende gevel/muur loopt.

De raamdorpels of waterslagen worden onder de onderdorpel van een kozijn aangebracht, steken iets buiten de gevel (overstek) en lopen schuin af zodat het water en vuil dat van de kozijnen komt niet direct langs de gevel of soms tussen de binnen en buitenmuur komt. Water in de spouw zorgt voor schimmel en daardoor weer ongedierte!

Waterslagen worden van verschillende materialen gemaakt zoals kunststof, metalen (aluminium, zetwerk), beton of steenachtige materialen (hardsteen, bakstenen, raamdorpelstenen). Bij steen of beton spreekt men vooral van een raamdorpel, terwijl men bij metalen of kunststof van een waterslag spreekt. Steenachtige raamdorpels hebben aan de onderzijde vaak een zogenaamd druip- of waterhol, waardoor het water niet langs de onderzijde kan kruipen en zo in de gevel trekt.

De metalen waterslagen zijn aan de onderzijde voorzien van een lekrand.

IsoStone onderdorpel voor kunststof

Speciaal voor de kunststofmarkt heeft WindowsFactory negen sterke, isolerende onderdorpels van lichtgewicht glasvezelversterkt composiet. Er is een perfect passende dorpel voor alle profielcombinaties.
En ook een perfect passende onderdorpel.
Kozijnen zijn in Nederland een blikvanger bij ieder pand. Of het nu gaat om een traditionele jaren ’30 uitstraling of moderne architectuur. De kunststof kozijnindustrie is in staat om dit beeld perfect uit te voeren met de moderne en esthetische profielseries die speciaal voor Nederland zijn ontwikkeld. 


Kenmerken
Kleuren: zwart (effen) of grijs (natuursteen structuur)
Antislip oppervlakte structuur
Dambreedte van 50 mm voor optimale afwatering voor binnendraaiende deuren
Dambreedte van 87 of 94 mm voor optimale positie ten behoeve van de aanslag van buitendraaiende deuren

onderdorpel
onderdorpel
 
 
 
Bellen